YOUNG CHEFS

PASTACILIK

En yüksek katlı pastayı yapmaya cesareti olan gençler! Yeriz Sizin Cesaretinizi.

YOUNG CHEFS img

Bu yazı profesyonel bir şekilde pastacılığa ayırmak isteyen gençleri Young Chefs - Pastacılık programına davet ediyoruz. Gençlerin pastacılık üzerine 60 saatlik bir mutfak eğitimi alıp, pastacılığın temel malzemelerinin teknik olarak kullanımından kurabiye, kek, tart gibi olmazsa olmazlara, choux hamurundan ekmek ve diğer farklı hamurların yapımını öğrenecekleri ve aynı zamanda kahve, gezi ve sohbet derslerine katılacağı Youngs Chefs - Pastacılık programı MSA’da. Pastaya dair her şeyi en ince ayrıntısına kadar öğrenmek isteyen 14-17 yaş arasındaki genç şefleri mutfağa bekliyoruz.

PROGRAM

Kurabiyeler

  • Çikolata parçalı kurabiye
  • Linzer kurabiye
  • Parmesanlı kurabiye
  • Çikolatalı çatlak kurabiye

Kurabiye hamuru hazırlama ve pişirme tekniklerini ve dolgulu kurabiye yapımının inceliklerini öğreneceksiniz.

Kekler

  • Tuzlu kek; kuru domates, beyaz peynir ve dereotlu
  • Şeftalili alt üst kek
  • Marble kek

Kek yapım teknikleri ve işlemesini öğreneceksiniz.

Tart, pie ve kiş

  • Vişneli çikolatalı tart
  • Elmalı pie
  • Sebzeli keçi peynirli kiş

Tart ve kiş nedir birbirinden farkı, hamurlarının yapımı, dinlendirmenin önemini öğreneceksiniz. Dolgu çeşitleri ve pişirme teknikleri hakkında bilgi sahibi olacaksınız.

Cheesecake’ler

  • Yanık cheesecake
  • Çikolatalı bisküvi tabanlı New York cheesecake, vişne sos ile
  • Yulaf ezmeli ve toz badem tabanlı, fıstıklı, kestaneli, karamelli cheesecake

Cheesecake pişirme teknikleri, dikkat edilmesi gerekenler ve farklı türde cheesecake yapımını öğreneceksiniz.

Çikolatalar

  • Böğürtlenli trüf, böğürtlen ganaj dolgulu
  • Antep fıstıklı bitter rocher
  • Beyaz çikolata crunch; ceviz, mısır gevreği ve sütlü çikolata ile

Çikolata temlerleme ve işleme teknikleri hakkında bilgi sahibi olacak, çikolataları nasıl çeşitlendirebileceğinizi öğreneceksiniz.

Mayalı hamurlar ve ekşi maya 1

  • Rustik ekmek hazırlığı
  • Çavdarlı ekşi mayalı ekmek hazırlığı
  • Paskalya çöreği
  • Zeytinli açma

Bu derste ekşi mayanın ne olduğunu ve diğer mayalardan farkını öğrenirken, katlama ve mayalama tekniklerini de öğreneceksiniz.

Mayalı hamurlar ve ekşi maya 2

  • Bun ekmeği (Demo)
  • Rustik ekmek işleme ve pişirilmesi
  • Çavdarlı ekşi mayalı ekmek işleme ve pişirilmesi
  • Peynirli poğaça
  • Focaccia
  • Brioche

Mayalı hamurları işlemeyi ve zenginleştirilmiş ekmek çeşitlerini öğreneceksiniz.

Naked cake

Çikolatalı ve frambuazlı naked cake;

  • Bol çikolatalı kek
  • Frambuazlı pastacı kreması
  • Beyaz çikolatalı frosting, canlı çiçek ve makaron süslemesi ile

Pandispanya yapımı, frosting yapımı, klasik pastacı kreması yapımını öğrenirken, ayrıca pasta sıvama, kapatma, süsleme konusunda da bilgi sahibi olacaksınız.

Cupcake’ler

  • Orman meyveli çikolatalı cupcake, çikolatalı butter cream ile
  • Limonlu cupcake, lemon curd dolgusu ve beyaz çikolata frosting ile
  • Vanilyalı cupcake, çilekli ganaj ve krem peynir frosting ile

Kek yapımı, dolgu malzemeleri ve buttercream yapımı, işleme ve saklanma koşullarını öğreneceksiniz.

Vegan ve glütensiz

  • Yaban mersinli chia puding (v&g)
  • Bademli incirli granola bar (Demo) (v&g)
  • Tarçınlı çörek (v)
  • Portakallı glütensiz kek (g)

Pastacılığın temeli olan un ve yumurta kullanmadan pastacılık ürünleri nasıl hazırlanır bu derste öğreneceksiniz.

Choux hamurları

  • Profiterol
  • Çikolatalı ve vanilyalı pastacı kreması
  • Renkli çikolata kaplaması ile eclair

Choux hamuru nedir, diğer hamurlardan farkı, sıkma torbası kullanımı, ayrıca pastacı kreması çeşitlendirme ve çikolata glaze renklendirmesi yaparken dikkat edilmesi gerekenleri öğreneceksiniz.

Tabak tatlıları

  • Semifredo (Demo)
  • Orman meyveli parfe
  • Tiramisu

Tabak tatlılarını, hazırlama, sunma ve saklama koşullarını öğreneceksiniz.

Banket hazırlık 1

  • Açma
  • Parmesanlı kurabiye
  • Vişneli çikolatalı tart
  • Sebzeli kiş
  • Tuzlu karamelli dondurma

Banket hazırlık 2

  • Yaban mersinlli chia puding
  • Portakallı glütensiz kek
  • Böğürtlenli trüf
  • Naked cake

Banket hazırlık 3

  • Bun
  • Yanık cheesecake
  • Orman meyveli cupcake
  • Profiterol kulesi

Kahve

  • Doğru espresso yapımı; Single ve double espresso uygulamaları
  • Süt köpürtme teknikleri
  • Espresso bazlı sütlü kahvelerin uygulanması ve bu kahveleri birbirinden ayıran özellikler; Cappuccino, Cafe Latte, Flat White, Cortado, Macchiato (Demo)
  • Soğuk kahve; kendi kahveni yarat!

Gastro gezi

Enfes bir gastronomi deneyimi içeren lezzetli bir gün seni bekliyor.

MSA’nın Restoranı’nda

Sakıp Sabancı Müzesi içinde yer alan MSA’nın Restoranında mutfakta öğrendiklerinizin misafirlere nasıl sunulduğunu, atmosferi ve servisi göreceksiniz. MSA’nın deneyimli restoran şefleri ile meslek ve yeme içme sektörü üzerine sohbet ederek farklı bir deneyim yaşayacaksınız.

Yarışma

Yaratıcılığını ekip çalışmasıyla birleştireceğin öğrendiklerini sergileyeceğin heyecan dolu bir yarışmaya hazır ol.

Aile banket daveti

Mutfakta öğrendiğin her şeyi ailen için kendi ellerinle ziyafete dönüştüreceğin bir davetle 1 aylık müthiş deneyimin son bulacak.

*Eğitim sonunda “Young Chefs“ katılım sertifikası verilecektir.
*Young Chefs Pastacılık eğitim seti eğitim bedeline dahildir.

    • Young Chefs eğitim seti
    1. o MSA logolu özel çanta
    2. o Silikon uçlu spatula
    3. o Soyma bıçağı
    4. o Şef ceketi
    5. o Önlük-kep
    6. o Torşon
    7. o Kaydırmaz terlik
    8. o Eğitim kitabı
    9. o İsimlik kartı
    10. o Dolap kilidi

*Eğitimler “Profesyonel Pastacılık” mutfaklarında gerçekleşecektir
* Eğitimler haftada 5 gün olarak yapılacaktır.
*Ders programı değişiklik gösterebilir.

Eğitim dönemleri

  • 18 Temmuz-12 Ağustos, 14.00-18.00 (Öğle Grubu)

Eğitim ücreti; 14.000

Eğitim sonunda “Young Chefs“ katılım sertifikası verilecektir.

* Young Chefs Pastacılık eğitim seti hediye verilecektir. MSA logolu özel çanta içerisinde silikon uçlu spatula, soyma bıçağı, şef ceketi, önlük-kep, torşon, kaydırmaz terlik, eğitim kitabı, isimlik kartı, dolap kilidi bulunmaktadır.

*Eğitimler “Profesyonel Pastacılık” mutfaklarında gerçekleşecektir.

Eğitimler haftada 5 gün olarak yapılacaktır.

Ders programı değişiklik gösterebilir.

Biletlerin iadesi ve değişikliği kesinlikle yapılamamaktadır.

Derslerin telafisi yoktur. Yerine bir başkası katılamaz.

ETKİNLİKLER
YARIŞMA

Yaratıcılığını ekip çalışmasıyla birleştireceğin öğrendiklerini sergileyeceğin heyecan dolu bir yarışmaya hazır ol.

GASTRO GEZİ

Tarladan mutfağa deneyimini yaşayabileceğin lezzetli bir gün Grandma’s Wonderland’de seni bekliyor.

YOUNG CHEFS
MUTFAKTAN YOUTUBE'A

"Mutfaktan Youtube videosu nasıl çıkar?" diyorsan, bir Youtuber senin için anlatacak.

AİLE DAVETİ

Mutfakta öğrendiğin her şeyi ailen için kendi ellerinle ziyafete dönüştüreceğin bir davetle 1 aylık müthiş deneyimin son bulacak. Tabii sadece bu yaz için ;)

#YoungChefs

#YoungChefs hashtag’iyle mutfaktaki deneyimini paylaş, cesaretini herkese göster.